Zuidzicht

Over Zuidzicht, visie en kader

Met zicht op de wereld

Zuidzicht is een absolute toplocatie. De mooiste plaats in Hasselt, de meest begeerde stad van Vlaanderen. De trotse Limburgse hoofdstad vlijt zich neer tussen de rustige Kempen en het vruchtbare Haspengouw, midden in de Euregio. Hier woon je tegelijk geborgen en heb je de wereld aan je voeten. De uitstekende verbindingswegen brengen je zo in Brussel, Antwerpen, Luik, Aken, Maastricht en Eindhoven. De pleziervaart ligt voor anker in de jachthaven. En wat verderop, in Kiewit, wacht een vliegveld op ‘luchtige’ liefhebbers. De wereld ziet er nu eenmaal anders uit vanop het water of vanuit de lucht.

Met visie op de toekomst

Met visie op de toekomst

Het Albertkanaal en de Demer lopen als blauwe aders door de stad, terwijl twee ringwegen als een dubbele kroon Hasselt koninklijk ontsluiten. De stad bouwt voort op haar rijke verleden vanuit een uitgetekende visie op de toekomst. Dankzij de aanleg van de Groene Boulevard beschikt Hasselt inmiddels over een verkeersluw en opgewaardeerd stadscentrum. Gratis busdiensten doorkruisen de stad, de geplande lightrail met halte aan de kop van de vaart voert u recht naar Maastricht, Genk en Lommel. Een auto is niet meer nodig. Met de komst van de Blauwe Boulevard breidt het centrum zich nu uit naar de kanaalkom. Zuidzicht bevindt zich bijgevolg op de slagader van het nieuwe Hasselt, op een handvol minuten van de Grote Markt.

Met de blik op het zuiden

Met een blik op het zuiden

Op een boogscheut van de iconische gelatinefabriek speelt de stad haar nieuwe troeven uit. Hier komt de Blauwe Boulevard tot bloei, de fine fleur onder de stadswijken. Met Zuidzicht als parel aan de kroon en de jachthaven als panoramisch decor. Luxeboetieks, stijlvolle restaurants en gezellige terrasjes geven de promenade een hoog m’as-tu-vugehalte. Flaneer terwijl het water je melancholische Nouvelle Vague-verhalen toefluistert. Alsof Belmondo, Bardot, Deneuve en Delon elk moment je pad kunnen kruisen. Saint-Tropez en Monte Carlo lagen nooit zo dichtbij.