Zuidzicht

Over Zuidzicht, troeven

Proef van Zuidzicht

‘You can’t have it all,’ is niet van toepassing op project Zuidzicht. Dit architectonisch huzarenstukje bewijst het tegendeel. Nooit eerder was wonen zo compleet. De architecten kozen bewust voor belevingsarchitectuur. Industriële architectuur verwijst naar het verleden van de locatie, Zuidzicht daarentegen kijkt vooruit. Naar de totaalbeleving waarop deze omgeving binnenkort prat kan gaan. Hier, aan het water, vormt zich de nieuwe hotspot van Hasselt. Hier komen shopping, horeca, rust, groen en recreatie samen. Zodat het leefcomfort primeert: binnen én buiten.

Permanente cruise

permanente cruise

Wonen in Zuidzicht geeft het gevoel van een permanente luxecruise. De architectuur die subtiel naar boten refereert, is daar niet vreemd aan. Maar liefst 27% van de netto bewoonbare oppervlakte bestaat uit terrassen. Die schenken het gebouw door hun gelaagdheid het ranke silhouet van een majestueuze boot. Contouren die perfect aansluiten bij de Blauwe Boulevard en het groene karakter van de exclusieve promenade. De terrassen en de verdiepingshoge ramen vergroten het ruimtegevoel en stimuleren de menselijke betrokkenheid met de buitenomgeving. De nabijheid bij het bruisende Hasseltse stadscentrum en de ondergrondse parking zorgen voor extra comfort. Privacy boordevol beleving.

Flats with a view

flats with a view

De zuidwestelijke oriëntatie resulteert in een symfonie van licht en kleuren. De gevelhoge ramen filteren de zonnestralen om naar aangenaam omgevingslicht. De uitpandige terrassen maken de weg vrij voor een ongestoorde lichtinval in de leefruimtes. Buiten garanderen de panorama’s maximale zintuiglijke beleving: de glinstering van de weerkaatsende zonnestralen op het water overdag, de feeërieke verlichting van de Hasseltse skyline na valavond. Met als bonus een ongestoord zicht op de prachtige zonsondergangen die de westelijke hemel goud, rood en paars kleuren. De oriëntatie van Zuidzicht werpt een nieuw licht op wonen en geeft het leven kleur.

Privé terrassen

Privé terrassen

Een terrasje doen, de zonnestralen prettig prikkelend op je huid. Genietend van een glaasje bubbels of een kopje koffie … Zuidzicht serveert dat gevoel dag na dag. Elke flat beschikt over een groot zuidgeoriënteerd terras met een minimale diepte van 2 meter en een oppervlakte tot 200 m2. Een persoonlijke buitensuite die uitnodigt tot lezen, relaxen, genieten … die aanspoort om in alle comfort één te worden met de sfeervolle omgeving van de Blauwe Boulevard. Als een kapitein die ongestoord op zijn privédek de omgeving overschouwt. In de zomer schermen de geschrankte terrassen efficiënt de hoge zonnestand af, zodat het binnen niet té warm wordt.

Ruimtegevoelig groen

Zuidzicht is lekker compromisloos. Het combineert het gemak van een stadscentrum met een gevoel van ruimte en groen. Niet alleen door de royale vertrekken, de ruime terrassen of de rustige binnentuin. Ook de weidse buitenomgeving geeft zuurstof. In de eerste plaats door de verlaagde kade aan de kanaalkom: een plein van water. De promenade met zitbanken aan het water krijgt een elegante bomenrij. Het scharnierplein vormt een ruimtelijk interludium langs de kanaalkom. Het nieuw aan te leggen Demerpark brengt de groene long rond Hasselt bovendien tot tegen de Blauwe Boulevard. De buzz van de stad of de ademruimte van het groen? In Zuidzicht liggen ze beide binnen handbereik.

Drang naar perfectie

Drang naar perfectie

De kwaliteitseisen voor de gevelmaterialen van Zuidzicht liggen opmerkelijk hoog. De architect opteert voor een dubbele wit-zwartfaçade. De eerste gevel bestaat uit wit architectonisch beton: het moderne equivalent van carrara-marmer uit Italië, eveneens duurzaam, ijzersterk en warmtecapterend. Dit materiaal is volledig aangepast aan de nieuwste vereisten in isolatie, akoestische isolatie en brandwerendheid. De achterliggende beglaasde gevel wordt uitgevoerd in een neutralere zwarte aluminiumbekleding. Zo presenteert Zuidzicht zich als een kwaliteitsvol en tegelijk stijlvol residentieel icoon in een bruisende multifunctionele omgeving. Ook de afwerkingsgraad ligt ultrahoog. De drang naar perfectie in de architectuur van het gebouw wordt consequent doorgetrokken in de omgevingsaanleg en het interieurontwerp van de gemeenschappelijke ruimtes.

Compromisloos duurzaam

Duurzaamheid zit vanaf de ontwerpfase door Zuidzicht verweven. De compactheid van het gebouw reduceert de energiebehoefte. Hoogwaardige isolatie, een goede luchtdichtheid en een slim mechanisch ventilatiesysteem zorgen voor lagere energiefacturen. De verdiepingshoge ramen laten tijdens de koude winterdagen bij lage zonnestand warmte toe. Een warmte die lang aanwezig blijft dankzij de bufferende eigenschap van de massieve gebouwenschil. Bij hoge zonnestand in de zomer schermen de terrassen het directe zonlicht af: ideaal tegen oververhitting. Elke flat haalt zo het wettelijke E-peil.

Pure exclusiviteit

Pure exclusiviteit

Zuidzicht biedt verschillende types van appartementen aan: van studio's, één-, twee- en drieslaapkamerappartementen over lofts tot luxe penthouses met eigen private welness, zwembad of minigolf. Dat draagt bij tot het exclusieve karakter van elke flat. Residenten kunnen bovendien flats samenvoegen of laten inrichten op maat van hun persoonlijke woon- en leefwensen. En de afwerking? Die is feilloos. De beste leveranciers garanderen perfectie tot in het kleinste hoekje. De vloeren, het sanitair, de keuken, de inrichting van de master bedroom … De oogstrelende esthetiek van buiten krijgt binnen een exclusief verlengstuk.