Zuidzicht

Over Zuidzicht, Kolmont Woonprojecten

Meer dan een bouwheer

De initiatiefnemer achter de Hasseltse Blauwe Boulevard Zuidzicht is meer dan een bouwheer. Kolmont wendt zijn stedenbouwkundige visie aan om goede buurten te creëren waar mensen met plezier wonen, werken en zich ontspannen. Deze totaalprojecten bestaan uit een goede mix van woonconcepten die aansluiten bij de maatschappelijke evoluties. Groen speelt daarin een belangrijke rol. Beperkte privétuinen binnen een evenwichtige groene openbare omgeving creëren rust en ademruimte. De combinatie van doordachte en mooie woningen met fraaie buurtomgevingen en een functioneel openbaar domein schenkt de residenten extra beleving. Zo groeit elk woonproject uit tot een doordacht en bruisend (be)leefproject.

Via Palladio - Hasselt

Via Palladio

Aan de Hasseltse Kanaalkom bevonden zich vroeger de magazijnen en de parking van de cvba Limburgia. De volledige site werd gesaneerd: de gebouwen en verhardingen werden afgebroken en de gronden gereinigd. Op de site staan nu 41 appartementen, 8 herenhuizen en 6 stadswoningen. Het geheel bestaat uit 3 appartementsgebouwen ingeplant rond een centraal gelegen gemeenschappelijk groen park. De architectuur van het project verwijst naar het industriële verleden van deze plek. In het sterke stedelijke karakter ligt de nadruk op het gebruik van traditionele materialen zoals baksteen, natuursteen en hout.

Les Terrasses de Woluwe - Brussel

Het project Les Terrasses de Woluwe, op de Leuvensesteenweg in Sint-Lambrechts-Woluwe, is een geslaagde mixed use herbestemming van een voormalige autogarage naar 70 appartementen, een grootschalige detailhandel, met name een Media Markt van 5 000 m², een Hyundai concern van 322 m² en kantoorruimte van 1 700 m². De residentie bestaat uit 3 gebouwen in een hedendaagse architectuur. hout.

Ekkelgarden - Hasselt

Ekkelgarden

In de deelgemeente Rapertingen ontstond in overleg met stad Hasselt het ambitieus woonproject Ekkelgarden. Het project voorziet in 545 nieuwe wooneenheden en 1 500 nieuwe inwoners. Ekkelgarden vervult een voorbeeldfunctie in de manier waarop met stedenbouw wordt omgegaan en zoals dit voorgestaan wordt binnen het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen. Het stedenbouwkundig plan werd opgebouwd rond de Dreef, de ruggengraat van park Ekkelgarden. Een grote slingerende beweging benadrukt de speelse en flexibele opzet en het individuele karakter van het park. Langs de Dreef liggen verschillende soorten woningen, pleinen, waterpartijen en parken. Elk perspectief heeft een eigen herkenbaarheid.

Smaak Residentie - Hasselt

De Smaak Residentie op de hoek van de Lazarij- en de Palmstraat in Hasselt is een geslaagde binnenstedelijke herbestemming naar 27 appartementen in een hedendaagse architectuur. De naam van de residentie is ontleend aan de plek waar tot voor kort ’Aroma’s Lecocq’ floreerde, hier werden smaakadditieven gemaakt.